LullaMe Sweden

Vår historia

Det är inte kul när ett barn inte kan sova – sömnbrist påverkar ju hela vår tillvaro. Vi på LullaMe vet hur det känns.

Vi vet allt om sömnlösa nätter

Det är inte kul när ett barn inte kan sova – sömnbrist påverkar ju hela vår tillvaro. Vi på LullaMe vet hur det känns.

"Jag ägnade timmar åt att försöka få min dotter att somna", säger LullaMes grundare och vd Hanna Sissala. "Det enda som hjälpte var att vagga henne i famnen. Men jag hittade inget som kunde få henne att somna i sin egen säng. Så jag bestämde mig för att göra något åt saken …"

Föräldrar har i alla tider gjort likadant för att få sina barn att somna: vi vaggar och gungar dem i famnen, barnvagnen eller till och med i bilen. Så Hanna förde samman en grupp specialister för att konstruera en madrass som imiterar den vaggande rörelsen.

Säkerheten i första hand

"Många i teamet har egna småbarn", säger Hanna. "Så vi vet hur viktig sömnen är för hela familjens välbefinnande. Vi vet också att inget är viktigare än barnets säkerhet."

"Därför har vi designat en madrass där alla rörliga delar är dolda", fortsätter hon. "Vi utformade också ytmaterialet så att det släpper igenom luft och därmed är säkrare än en vanlig madrass, även om barnet lägger sig på mage. Jag ville också att babyn skulle kunna somna i sin egen säng, nära föräldrarna."

Här kan du läsa några av de vanligaste frågorna och svaren om madrassen..

Designad för dem vi älskar mest

När Hanna fick sitt andra barn fick hon en möjlighet att själv testa madrassen.

"Innan vi fick LullaMe-madrassen sov vår son bara tio minuter åt gången", säger hon. "Han var trött och ledsen hela tiden, vilket var väldigt jobbigt. När vi fick madrassen varade tuppluren i 45 minuter och han vaknade upp med ett leende eftersom han hade sovit tillräckligt!"

LullaMe babymadrass har designats tillsammans med barn och föräldrar och utvecklas löpande.

"Det är så roligt att se att madrassen har hjälpt så många familjer att sova och må bättre", säger Hanna. "Som nybliven förälder kan man inte tvinga sitt barn att sova. Men tack vare LullaMe-madrassen kan även barn och föräldrar som har svårt att somna känna sig utvilade och vakna upp med ett leende."

VI PÅ LULLAME ÄR ÖVERTYGADE

Utvilade föräldrar är glada föräldrar

Det är vanligt med sömnsvårigheter hos barn

Vi vet hur det känns

När du och ditt barn kan sova blir ni båda gladare. Du och din partner kommer närmare varandra och får mer energi att hjälpa barnet att utvecklas.

Det är normalt att bli trött, stressad och till och med arg när ditt barn inte kan somna.

Vårt företag grundar sig på personliga erfarenheter. Vi vet hur mycket sömnen betyder för barnfamiljer och vi vill hjälpa dem.

BARNOMSORG I FINLAND:

Finland är ett land där det gjorts många baby- och barnrelaterade innovationer, bland annat delar man ut startpaket till alla nyfödda barn. Spädbarnsdödligheten är bland den lägsta i världen och föräldraledigheten bland den längsta. Det finns också en välutbyggd barnomsorg. Finland har också flera gånger hamnat topp fem i PISA-undersökningen.

Hittar du inte LullaMe hos din lokala återförsäljare?